Kundkorg

Om Täljogram

Täljogram drivs på deltid av Felix Wink, Ragnar Kierkegaard Suttner och David Richter - tre goda vänner från studietiden vid Grebbestads folkhögskola.

Under hösten 2016 grundades Täljogram. Idén kom till efter att Felix i sitt arbete som hemslöjdskonsulent i Västerbotten med uppdraget att främja slöjd insåg att slöjden faktiskt inte är så lättillgänglig som många hävdar. Han hade redan då börjat experimentera med att vakuumpacka färskt trä för att öka hållbarheten och upptäckte att det var lika njutbart att tälja i en äldre daterad färsk vakuumpackad träbit som en alldeles färsk direkt från skogen.

En vilja att få fler att upptäcka glädjen och tillfredsställelsen att skapa med sina egna händer tog form och det var fröet till Täljogram. Tidigt bollade Felix och Ragnar vidare på idén att tillgängliggöra och hitta nya vägar för täljning vilket resulterade i ett gemensamt förverkligande av den framväxande idén. Efter ett första framgångsrikt år tillträdde även David i Täljogram och sedan januari 2018 drivs verksamheten vidare av denna trio.

 

Skotern framför Täljograms verkstad